Noční putování

24. 10. 2009 12:45
Rubrika: zážitky

Ve čtvrtek  jsem si prožila svou první noční pouť a v tomto článku bych se s vámi chtěla podělit o tenhle jedinečný zážitek :)

Vše zahájila (ne)tradiční studentská mše u Sněženky, ze které jsme už někteří putovali pěškobusem směr vlakové nádraží. Já se teprve rozmýšlela, jestli vůbec pouť na Hostýn podstoupím :-D vím, je to asi divný, ale s kamarádem jsme pořád nevěděli, jestli na to máme, jestli to nebude moc náročné atd. atd. atd. a tak jsme si před Olomouckým nádražím hodili (celkem 3x) dvacetikorunou :-D pokaždé vyšlo, že chodit nemáme, takže teď ani nechápu, jak jsme se v tom vlaku octli :-D ale najednou jsme v něm prostě seděli  a už se to s námi vezlo :)

V Bystřici pod Hostýnem jsme si rozdělili jednotlivá zastavení křížové cesty a hurá putovat. V tichu a tmě  jsme se zamýšleli nad úryvky Jana Pavla II. a Benedikta XVI.  Těsně před půlnocí nás osvítily dvě věže Hostýnské baziliky a malé hromádky sněhu!!!! :) Svá těla jsme nechali odpočinout v poutním domě, kde pro nás bylo nachystané horké kafe a čajííík :) Spojili jsme stoly, všichni vytáhli své zásoby jídla a sladkostí a začala ta pravá hostina :)

Po vydatném půlnočním obědu jsme se seznámili v rámci fakulty a nato po ročnících. Posledním bodem programu byla adorace v samotné bazilice...

Následovalo putování zase zpět dolů do Bystřice, tentokrát ne lesem, ale po silnici :) ve vlaku už někteří nevydrželi a hlavy padaly ( i ta moje :-D) ale každopádně mě tahle pouť nadchla, naplnila, seznámila s novými kamarády a úžasně PROTÁHLA (nohy i zadek mě boleli ještě 3dny a 3noci) :-D ale chci moc moc poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci i těm, kteří se "jen" zúčastnili :) :) byla to SKVĚLÁ NOC!!!!! :) a příští rok na viděnou snad i s někým z vás, kdo si tenhle článek čtete!!! ;)

 

 

Zobrazeno 2473×

Komentáře

RusselYahn

hmm...velice pěkný článek. Doufám, že mě to vyjde a příští rok půjdu. Akorat mi vrtá hlavou proč jste si házeli dvackou...vždyt nejlepší je na to deska.............................Jinak HOSTÝNEČEK :)

lilie

deska nebyla :-P a papirove by litaly :-D

Zobrazit 16 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková